Szolnok az üdítő kivétel? Baráti árak az adventi vásárban – videó

Megosztás

Össze sem hasonlítható a fővárosi karácsonyi vásárban tapasztalt árakkal az, amennyiért lángost vagy sült kolbászt lehet venni Szolnokon.

Ahogy azt megszokhattuk, az ünnepi készülődés időszakában az ország megannyi pontján adventi forgatagban forralt borozhatunk vagy ehetünk kürtös kalácst, esetleg sült kolbászt. Ezeknek az ára ugyanakkor sok helyütt horrorisztikus: ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárban például az árak ugyanis vetekednek a bécsi adventi forgatagban kínált gasztrofalatokéval.

A szolnoki adventi vásár azonban az üdítő kivételt jelentheti. Ott ugyanis már 950 forintért is lehet méretes, házi jellegű sült kolbászt venni. Nem beszélve arról, hogy 950 Ft / 10 dkg-ért már lehet kemencében sült csülköt is kóstolni. Ráadásul kemencés lepényt 1750 Ft-ért, lángost pedig akár már 900 ft-ért is lehet vásárolni.

Legalábbis ez derül ki abból a TikTok videóból, amit egy szolnoki street food árus tett a minap közzé, s amelyet a HelloVidek.hu szúrt ki:

@felelemetterme A szolnoki karácsonyi vásár #karácsonyivásár #karácsonyikészülődés #szép #szolnok #olcsó ♬ eredeti hang – ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

Kapcsolódó cikkek